T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / SANDIKLI - Kızık Mehmet Yaşar Ortaokulu

Okulumuz Tarihçesi

Köyümüzde 1925 Yılından bu yana okul bulunmaktadır.

Mevcut binamız Yaşarlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet YAŞAR tarafından Saygıdeğer Babaları Mehmet YAŞAR adına zamanının ileri teknolojik donanımıyla birlikte yaptırılarak 1998 Yılında devlet töreniyle hizmete açılmıştır.

            Mehmet YAŞAR, 1920 Yılında köyümüzde doğmuştur.1950 Yılına kadar çiftçilik yapmış,1951 yılından itibaren Sandıklı’da Manifatura üzerine ticarete atılmıştır.1968 yılından itibaren ise ticari hayatına oğlu Ahmet YAŞAR’ın Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuması nedeniyle Ankara’da devam etmiştir.

            Yaşarlar Şirketler Grubu; tekstil, turizm ve termal seracılık alanlarında ülkemiz ekonomisine önemli bir katma değer sunmakla beraber, başta eğitim alanı olmak üzere ciddi hayır işlerine de imza atmaktadır. Okulumuz da bu hayır işlerinin bir eseridir.

Okul binamız 2014 Yılında aynı grup tarafından genel onarım ve bakımdan geçirilmiş, eksik ders araçları tamamlanmış, bahçesine standart ölçülerde basketbol ve voleybol sahaları yaptırılarak peyzaj çalışmalarıyla daha da güzelleştirilmiştir.

            Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet YAŞAR; Öğrencilere öncelikle “iyi insan” olmalarını “- İyi insan olursanız; iyi sanayici, iyi işadamı, iyi bürokrat, iyi siyasetçi, iyi turizmci olursunuz. Hiç kimseyi gözünüzde büyütmeyin, erişilmeyecek hedef yoktur. Çalışarak her şeyi başarabilirsiniz”  diye tavsiyelerde bulunmaktadır.

 

Kızık Mehmet Yaşar İlköğretim Kurumu olarak; Değerli Büyüğümüz Mehmet YAŞAR ve Eşleri Zekiye YAŞAR’ı minnet ve şükranla anıyor, Allah’tan Rahmet diliyoruz. Oğulları; Eğitim Sevdalısı Değerli İşadamı Yaşarlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet YAŞAR ve Değerli Siyasetçi Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi YAŞAR’a şükranlarımızı arz ediyoruz. Yüksek tavsiyelerine uygun nesiller yetiştireceğimize söz veriyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.04.2015 - Güncelleme: 01.04.2015 14:48 - Görüntülenme: 1024
  Beğen | 1  kişi beğendi